• Bazar
  • 1 rok záruka
  • Bez krabice a manuálu

Inovace Wii začínají u ovladačů. Wii ovladač je bezdrátové dálkové ovládání, které se připojuje k joysticku nebo jinému vstupnímu zařízení. Dálkové klíče do bezdrátového senzoru připojeného ke konzole, takže hry detekují pohyb zařízení i vstup z tlačítek zařízení. Například lidé, kteří hrají tenis ve Wii Sports, při odpalování míče spíše máchali rukama než mačkali tlačítka. K dispozici je řada různých ovladačů, jako je balanční deska, závodní kolo a podlahová rohož. Specialitou Wii je skupinové hraní se širokou škálou her a režimů, které jsou dostatečně jednoduché pro nezkušené hráče, ale dostatečně zábavné pro zaryté hráče. Strany Wii pomohly vytvořit spotřebitelskou poptávku po systému, což mělo za následek nedostatek na trhu konzole a některých jejích her během několika prázdninových sezón ve Spojených státech.

Wii má také vestavěnou Wi-Fi pro připojení k internetu. Po navázání spojení s jedním ze speciálních serverů Nintenda si hráči mohou vybrat z různých kanálů pro komunikaci a hraní s ostatními majiteli Wii, zobrazovat zprávy a zprávy o počasí, stahovat z rozsáhlé online knihovny klasických her pro Nintendo ze starších systémů a vytvářet a zobrazit speciální avatary Wii, známé jako Miis. Pro surfování na World Wide Web lze také zakoupit prohlížeč.

V červenci 2009 Nintendo vydalo periferní adaptér, známý jako Wii MotionPlus, pro dálkové ovládání Wii. Zařízení se zapojuje do základny originálního ovladače a přidává přesnější sledování polohy a orientace ovladače. Kromě toho, že se prodává samostatně, je adaptér přibalen k Wii Sports Resort, který zahrnuje letecké sporty, lukostřelbu, basketbal, bowling, kanoistiku, cyklistiku, frisbee, golf, silovou plavbu, parašutismus, šerm, stolní tenis a wakeboarding. V listopadu 2012 Nintendo vydalo Wii U, systém s krátkou životností, který se snažil najít místo vedle PlayStation 4 a Xbox One.

16 dalších produktů ve stejné kategorii: