• Bazar
  • 1 rok záruka
  • Bez krabice a manuálu

První Xbox, vyvinutý a vydaný společností Microsoft, byl uveden na trh v roce 2001. Tento model byl první vstup Microsoftu na trh herních konzolí a přinesl několik inovativních funkcí, které změnily svět videoher.

Hardware

První Xbox byl vybaven procesorem Intel Pentium III o frekvenci 733 MHz, grafickým čipem Nvidia NV2A a 64 MB paměti RAM. Konzole také obsahovala vestavěný pevný disk o kapacitě 8 nebo 10 GB, což bylo v té době neobvyklé a umožňovalo ukládání herních dat a stahování obsahu.

Ovladače

Xbox přišel s velkým ovladačem, známým jako "Duke", který měl analogové páčky, směrový kříž a tlačítka pro akce. Později byla vydána menší verze ovladače, která byla lépe přijata hráči.

Hry

Xbox měl širokou škálu her, včetně několika exkluzivních titulů, které se staly ikonickými. Mezi nejznámější patří:

  • Halo: Combat Evolved: Hra, která definovala Xbox a stala se jedním z nejpopulárnějších a nejvlivnějších titulů.
  • Fable: Akční RPG, které nabídlo hráčům možnost ovlivnit svět svými rozhodnutími.
  • Project Gotham Racing: Závodní hra, která kladla důraz na styl a dovednost.

Xbox Live

Jednou z revolučních funkcí první konzole Xbox byla služba Xbox Live, která byla spuštěna v roce 2002. Tato online služba umožňovala hráčům hrát hry online, stahovat obsah a komunikovat s ostatními hráči. Xbox Live se stal jedním z klíčových prvků úspěchu Xboxu a položil základy pro budoucí online služby na konzolích.

Design

Design první Xbox konzole byl robustní a masivní, s černým plastovým krytem a zeleným logem Xbox na vrchu. Konzole měla čtyři porty pro ovladače, což umožňovalo lokální multiplayer bez potřeby dalších adaptérů.

První Xbox znamenal důležitý krok pro Microsoft a výrazně ovlivnil herní průmysl. Přinesl nové technologie a služby, které nastavily standardy pro budoucí generace konzolí.

1 další produkt ve stejné kategorii: