• 1 rok záruka
  • Bazar
  • Bez krabice a manuálu

Poté, co se profesor Layton a jeho mladý učeň Luke doslechli o podivném sporu o dědictví ve městě St. Mystere, cestují tam jménem lady Dahlii, která si vyžádala jejich přítomnost, aby problém vyřešila. Brzy se však ukáže, že St. Mystere je docela zvláštní... zdá se, že všichni obyvatelé města jsou posedlí hádankami a bohatství barona Reinholda není jediným tajemstvím, které město skrývá...

Profesor Layton and the Curious Village je logická hra, která jako základ využívá díla Akiry Tago, autora japonské série knih Head Gymnastics. Jako Layton i Luke hráči prozkoumávají město St. Mystere obrazovku po obrazovce. Každá obrazovka obsahuje hádanky, ať už skryté ve scenérii, nebo mluvením s postavami. Po nalezení hádanky se obrazovka změní a hráči se zobrazí samotná hádanka: popis hádanky na horní obrazovce a hádanka (a také místo pro zadání odpovědi) na spodní obrazovce. Některé hádanky vyžadují jednoduchý výpočet, některé mají trikovou odpověď, zatímco jiné jsou hádanky. Výběr hádanek je poměrně pestrý. Pokud se hráč zasekne, může si koupit nápovědu pomocí 'Hint Coins'. Ty jsou však omezené - v herním světě jich lze najít ukryto více, ale v celé hře je stanovený počet mincí.

Profesor Layton má vizuální styl podobný akvarelu. Zatímco většina hry nemá mnoho animací, klíčové příběhové sekvence jsou vyprávěny v plně animovaných a hlasově hraných scénách. Hra také používala Nintendo Wi-Fi Connection pro připojení k internetu a stahování dalších hádanek, které hráči mají řešit.

16 ďalších produktov v rovnakej kategórii: