• 1 rok záruka
  • Bazar
  • Kompletné

Srdcem GRIDu je kariérní režim s názvem GRID World. Hráč, rozdělený do tří regionů USA, Evropa a Japonsko, musí vydělávat peníze a body prestiže, aby se dostal do vyšší licenční kategorie, která mu pak umožní přístup k dalším a těžším závodním událostem. Tyto události jsou rozděleny do kategorií, jako jsou normální závody, Drift-eventy, Destruction Derby a dokonce i slavný 24hodinový závod v Le Mans.

Ale samozřejmě ne každé auto je vhodné pro každou událost, takže je na výběr z několika různých sérií. Takže zatímco hráč řídí vyladěné auto na závody Drift nebo Racing v Japonsku, svalové vozy ho čekají na Destruction Derby v USA nebo na závodníky Formel 3000 v Evropě. Každé auto se také ovládá velmi odlišně. Hráč si samozřejmě musí nejprve koupit vhodné auto, než se bude moci zúčastnit turnaje. Tam se může rozhodnout, zda si chce koupit zbrusu nové auto, nebo přejít na eBay Motors a hledat solidní ojetý vůz, který samozřejmě stojí méně, ale už zažil nějaké havárie a nemusí poskytovat nejlepší možný výkon.

Aby hráč vydělal peníze na nákup auta na akci, může plnit takzvané nabídky pro řidiče. Toto jsou nabídky jiných závodních týmů zúčastnit se akce a prohlédnout si ji. Existují však také bonusové cíle jako „Dokončit před týmem přísně tajné“, které hráči přidělují další peníze, pokud je úspěšně dokončí.

Kromě peněz hráč získává také body prestiže. Ty jsou nutné k odemknutí další vyšší kategorie licencí v odpovídající zemi. Turnaje samozřejmě dávají více bodů než dokončení nabídek pro řidiče, ale hráč může také získat několik bodů navíc úpravou nastavení realismu před závodem. Čím vyšší je realismus, tím vyšší bude bodový zisk po úspěšném dokončení akce. Tato nastavení zahrnují věci jako úroveň obtížnosti, asistent trakce nebo počet flashbacků, které má hráč k dispozici během závodu. Tyto flashbacky jsou podobné pískům času v seriálu Prince of Persia. Pokud hráč například vyjede do štěrkovny, může aktivovat okamžité přehrání, trochu přetočit čas a pak se v tom okamžiku okamžitě vrátit do závodu a pokusit se vyhnout havárii.

16 ďalších produktov v rovnakej kategórii: